Version 2
Mere serverplads hos politiet: Nu slettes mails først efter et år
19-04-2018Tibet-sagen får nu Rigspolitiet til at ændre praksis, så fratrådte medarbejdere først for slettet deres mails et år efter fratrædelsen og ikke 30 dage som praksis har været hidtil.
Undervisningsminister: Vi skal begrænse indsamling af borger-data til et minimum
19-04-2018Gymnasiernes trivselsmåling udskydes til næste skoleår. Nu vil Merete Riisager tage fat på en mere grundlæggende diskussion af, hvordan og til hvilke formål staten indsamler data.
Nye cookie-regler på vej i sneglefart: Kæmpe lobby-apparat arbejder mod ændringer
19-04-2018Den manglende brik i EU’s privacy-lovgivning er stadig uden klar deadline. En hær af lobbyister er på sagen.
Drupal-plugin ramt af XSS-sårbarhed
19-04-2018En cross-site-scripting sårbarhed relateret til CMS'et Dupal er dukket op.
Brandslukningsanlæg gik amok: Lukker nordiske fondsbørser i fem timer
19-04-2018Fondsbørsen i København, Stockholm, Reykjavik, og Helsinki var lukket i fem timer efter alvorlig fejl på et brandslukningssystem i et svensk datacenter.
Keyloggere fundet på mindst 15 danske biblioteker
19-04-2018It-kriminelle er ikke bange for at komme ud i verden og lave on-premise-angreb. Det viser sig nu, at computerne på en række danske biblioteker har været inficeret med keyloggere, der lader de kriminelle få adgang til brugernes brugernavne og kodeord.
EU vil have Zuckerberg i høring om Cambridge Analytica
19-04-2018De europæiske politikere mener, at Zuckerberg ikke kun har et problem med de amerikanske myndigheder i Cambridge Analytica-sagen, hvor næsten tre millioner europæeres data er havnet i de forkerte hænder.
KU-forskere vælger skyen fra: For dyrt og for langsomt
19-04-2018Københavns Universitets naturvidenskabelige fakultet vil være førende inden for håndtering af forskningsdata. For at håndtere eksplosionen i forskernes datamængder har fakultetet bygget sit eget datacenter i kælderen under H.C. Ørsted Instituttet.
Dansk Tor-udvikler: Sådan vil vi gøre det lettere at være anonym på mobilen
19-04-2018I erkendelse af, at en del brugere anvender anonymiseringstjenesten Tor på mobiltelefonen, forsøger folkene bag teknologien at forbedre den mobile oplevelse.
Microsoft, Facebook, Cisco og Oracle lover aldrig at hjælpe regeringer med cyberangreb
18-04-201834 store teknologivirksomheder, herunder Microsoft, Facebook, Cisco og Oracle har netop underskrevet en fælles erklæring om it-sikkerhed. It-giganterne lover blandt andet aldrig at hjælpe regeringer med at udføre cyberangreb.
Too long; didn't read: Ny service rater brugerbetingelser for dig
18-04-2018Mange brugere hverken læser eller forstår de brugerbetingelser, de blindt accepterer, når en app downloades, eller en tjeneste tages i brug. En ny tjeneste inddeler brugerbetingelser i fire kategorier.
Region Syd: »Vi bliver angrebet rigtig, rigtig ofte«
18-04-2018Hos Region Syddanmark afviser it-systemerne dagligt tusindvis af forsøg på ondsindede handlinger.
Webassembly får online-kodeværktøj fra Mozilla
18-04-2018Video: Nyt online-IDE kan skrive webprogrammer med C, C++ og Rust.
Version2 Infosecurity: Bliv klogere på dagens mange it-sikkerhedsudfordringer
18-04-2018Alvorlige it-sikkerhedsangreb på danske virksomheder og ny lovgivning har øget behovet for viden og debat om dagens it-sikkerhedsudfordringer. Version2s it-sikkerhedsmesse Infosecurity til maj bidrager med faglig viden på højt niveau.
Blog: Rusland skyfrit ?
18-04-2018Krypteringskrigen spidser til mellem "IT-liberalisterne" og regeringerne. Konventionel visdom blandt "IT-liberalister" er at "Ingen regering tør/kan/vil lukke for Google/Amazon/Twitter/...", men gæt hvad ? Rusland gjorde det igår. Sporten helt kort: En russisk domstol har beordret noget trafi...
Ingen læringseffekt fra digitale hjælpemidler i folkeskolens yngste klasser
18-04-2018Begejstringen over teknologi i folkeskolen fylder måske for meget i forhold til fokus på, hvad teknologi rent faktisk kan bidrage til, mener undervisningsministeren.
Hullet it-sikkerhed i kommuner: Ansatte gav adgang til følsomme persondata
18-04-2018Kommunale medarbejderne er ikke bange for at klikke på noget, også selv om det kan give adgang til følsomme data, er konklusionen på en penetrationstest udført af KPMG og TV 2.
Københavns Kommune snart klar med åben API til smart parkering
18-04-2018Københavns Kommune er snart klar med en algoritme, der beregner, hvor der er størst sandsynlighed for at finde en parkeringsplads. Det har fået kommunen til at ændre udviklingsmodel fra vandfaldsmodellen til en agil model
Dansk chef for Google Research: »AI er fortsat science fiction«
18-04-2018Et nyt center for kunstig intelligens på Københavns Universitet blev officielt indviet af Corinna Cortes, professor i machine learning og leder af Google Research i New York. Hun mener, at vi skal betragte AI en fremtidsteknologi, mens machine learning er de håndgribelige byggesten.
40 mio. dollars i bøde til T-Mobile USA: Forsøgte at skjule dårlig mobildækning med falske ringetoner
17-04-2018T-Mobile USA er netop blevet idømt en bøde på 40 mio. dollars for ikke at levere den ønskede dækning. I stedet for at udbedre manglerne forsøgte selskabet at skjule den dårlige dækning med falske ringetoner.
Blog: Ulven kommer - eller er Amazon her egentlig ikke allerede?
17-04-2018Udrydder Amazon dansk detailhandel, eller har de en begrænsning? På service og kundekontakt bør de danske handelsvirksomheder kunne gøre det mindst lige så godt, at de formår at få kundernes fokus. Og hvis danskerne har den bæredygtige tankegang i baghovedet med at købe lokalt, så fodrer vi som n...
Dansk Folkeparti trækker støtten til kontroversiel datalov
17-04-2018DF vil ikke lægge stemmer til regeringens Databeskyttelseslov, der giver ministre beføjelser til at godkende nye datasammenkøringer.
Mobilepay: Opdater ikke vores app
17-04-2018Den seneste opdatering til den populære mobil-betalingsløsning MobilePay får app'en til at crashe. Derfor opfordrer MobilePay brugere til ikke at opdatere og i stedet vente til problemet er løst
Efterlod udviklerlogins i app-kode: Android-apps er pragteksemplarer på dårlig passwordskik
17-04-2018Selv de nøgler, der var gemt bag udmærket kryptering, kunne graves frem med simple brute attacks.
Pas på falske browser-opdateringer
17-04-2018Vi er vant til jævnligt at opdatere vores browsere. Nu er en hackergruppe begyndt at udnytte den tillid, vi viser browserne på det groveste.
Storbritannien og USA: Rusland fører hackingkampange
17-04-2018Storbritannien og USA advarer om omfattende russiske cyberangreb. Ifølge de to lande, har Rusland ført en lang og omfattende hackingkampagne for at underminere vestlig, digital infrastruktur
Sportsfirma tracker fodboldspillere i realtid: Vi har lavet en MRI til stadions
17-04-2018Deep learning og kameraer kan scanne og tracke alle fodboldspilleres bevægelser. Data kan bruges af både trænere, spillere, dommere og fans, mener hollandsk analysefirma.
Banker skeler til karakteren i sikkerhedsscannere af hensyn til image
17-04-2018Headere, der kan forbedre karakteren i online-sikkerhedscannere, er lette at implementere, men kan være komplicerede at teste, mener man hos Bankdata.
Ugens job: Denne uges IT-liste indeholder 34 nye jobmuligheder
16-04-2018På dagens liste finder du job fra Motorola Solutions A/S, Ørsted og TDC A/S. Find det rette job for dig.
DK-Hostmaster melder om færre fup-butikker efter strengere kontrol
16-04-2018Der er sket er markant fald i andelen af fup-butikker på .dk, melder DK-Hostmaster.